Hozzávalók:
- 1 db 160 grammos tonhalkonzerv (nekem ilyen
kiszerelésben volt +/-10-20 gramm nem számít)
- 180 gramm krémsajt (lehet variálni
különböző ízesítésekkel)
- 30 gramm majonéz
- 25 gramm ketchup
- 4-5 szelet olajban eltett szárított
paradicsom
- kenyér (attól függően, mennyit fogyasztok)
- mozzarella sajt (attól függően, mennyit
fogyasztok)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tonhalkonzervet kibontom, lecsöpögtetem
róla a levet, majd egy tálba öntöm. Rákanalazom a krémsajtot, a majonézt, és a
ketchupot, majd jól elkeverem. A szárított paradicsomszeleteket kisebb
darabokra vagdosom, majd ezt is belekeverem az eddigiekbe. A kenyere(ke)t
megkenem a krémmel, majd vékonyan rávágok 2-3 szelet mozzarella sajtot, és beteszem
a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad a krémemre.
Tipp:
Lehet ízesíteni különböző fűszerekkel,
illetve sóval és borssal, de nekem nem hiányzott semmi, csak a tetejére
tépkedtem egy kis friss bazsalikomot.
Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: kb. 3 szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés
Fincsi lehet. Játék van nálam. Várlak szeretettel:
ReplyDeletehttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html