2016/12/01

Tonhalkrémes – aszalt paradicsomos melegszendvics

Hozzávalók:
- 1 db 160 grammos tonhalkonzerv (nekem ilyen kiszerelésben volt +/-10-20 gramm nem számít)
- 180 gramm krémsajt (lehet variálni különböző ízesítésekkel)
- 30 gramm majonéz
- 25 gramm ketchup
- 4-5 szelet olajban eltett szárított paradicsom
- kenyér (attól függően, mennyit fogyasztok)
- mozzarella sajt (attól függően, mennyit fogyasztok)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
A tonhalkonzervet kibontom, lecsöpögtetem róla a levet, majd egy tálba öntöm. Rákanalazom a krémsajtot, a majonézt, és a ketchupot, majd jól elkeverem. A szárított paradicsomszeleteket kisebb darabokra vagdosom, majd ezt is belekeverem az eddigiekbe. A kenyere(ke)t megkenem a krémmel, majd vékonyan rávágok 2-3 szelet mozzarella sajtot, és beteszem a sütőbe. Addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad a krémemre.

Tipp:
Lehet ízesíteni különböző fűszerekkel, illetve sóval és borssal, de nekem nem hiányzott semmi, csak a tetejére tépkedtem egy kis friss bazsalikomot.


Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc
Adag: kb. 3 szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés

1 comment:

  1. Fincsi lehet. Játék van nálam. Várlak szeretettel:
    http://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html

    ReplyDelete