Hozzávalók:
- 85 gramm tejpor
- 15 gramm kakaópor
- 35 gramm cukor
- 30 gramm csoki (tej/ét/fehér vegyesen)
A későbbi elkészítéshez:
- 175 ml tej vagy forró víz/adag
Elkészítés:
Én egy kisebb, kicsit díszesebb üveget
használtam, ebbe fért volna szerintem két adag, ha hagyom, de egy sima befőttes
üvegbe háromszor ennyi is bele kell, hogy férjen.
Lemérem a tejport, az üvegbe öntöm, és
ugyanígy teszek a kakaóporral és a cukorral is. Kanállal kicsit próbáltam
elegyengetni minden réteget. A csokiból lehet egyfajtát is, de én vegyesen tettem tej-fehér-és
étcsokiból is. Lehet reszelni, kisebb darabokra vágni, de én zöldséghámozóval
vágtam csokiforgácsokat, és szórtam a rétegek tetejére.
Mehet a tetejére egy szép szalvéta, és egy karácsonyi szalag. Ha nincs tele az üveg, vigyázni kell, hogy függőleges helyzetben maradjon, különben összerázódik (ez az ajándék kézbesítésénél lehet fontos).
Az konkrét ital elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverem, és
a keverékből 40 grammot egy bögrébe teszek, majd ráöntök 175 ml forró vizet
vagy tejet. Elkeverem, és fogyasztom.
Tipp:
Ha ajándékba megy, érdemes egy szép
kártyára felírni a készítés módját.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: ebből 4 adag ital lesz
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment