2016/12/09

Narancsos csokilikőr

Hozzávalók:
- 4 dl tejszín
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé (70%-os)
- 3 narancs leve
- 1 narancs reszelt héja
- 4 dl rum

Elkészítés:
A tejszínt egy lábasba öntöm, majd alacsony lángon felteszem melegedni. Hozzáöntöm a cukrot, és kevergetem kicsit, hogy segítsem felolvadni. Míg olvad, kockákra töröm az étcsokit (vagy vágom, kockáknál kisebb darabokra) és ha elolvadt a cukor, hozzáadom a tejszínhez a csokit, és addig keverem, míg teljesen fel nem oldódik.
Belefacsarom a narancsok levét, elkeverem, belereszelem a héját is, majd leveszem a tűzről, és hagyom kihűlni.
Ha szobahőmérsékletű, hozzáöntöm a rumot, és szűrőn keresztül üvegekbe öntöm. Hűtőben tárolom, fél évig is eláll (csak nem tart ki addig).

Tipp:
Érdemes karácsony előtt pár héttel megcsinálni, hogy összeérjenek az ízek.


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc (plusz míg szobahőmérsékletre hűl)
Adag: nekem egy borosüvegbe és még egy picike befőttes üvegbe fért bele
Mosogatnivaló: kevés


A receptet HahoPihénél találtam. 

1 comment: