2015/06/05

Sóskaleves

Hozzávalók:
-1 zacskó fagyasztott sóska (450 gramm)
- 1 l víz vagy alaplé
- 2 erőleves kocka (ha vízzel dolgozunk és nem alaplével)
- 3-4 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 1 púpos teáskanál liszt
A nokedlihez:
- 1 tojás
- 25-30 gramm liszt

Elkészítés:

A sóskát az egy liter alaplében (vagy kockás vízben) megfőzöm kb. 20 perc alatt. és összeturmixolom.
A tejszínben alaposan elkeverem a lisztet, hozzáöntöm a leveshez, ízesítem a cukorral,  és roggyanásig főzöm.
Míg elfő a liszt egy tojást felütök egy kisebb tányérban hozzáöntöm a 25 gramm lisztet, és elkeverem. Akkor jó, ha kanalazni lehet, van, hogy 30 gramm nem is kell. Kanállal beleszaggatom a lobogó levesbe és két percig főzöm.


Tipp:
Természetesen friss sóskából is készíthető hasonlóképpen.


Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 4 tányér
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment