Azt hittem, hogy csak
száraz, kakaós tészta lesz. Mekkorát tévedtem! Az olvadó csoki a
közepén…mennyei.
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 dl natúr joghurt
- 4 evőkanál kakaópor
- 22 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 1 kávéskanál
szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
A vizet egy lábasba
öntöm, beleszórom a kakaóport, és belevágom a vajat. Felteszem a tűzre
melegedni. Ha forr, leveszem a tűzről, elkeverem benne a cukrot. Hagyom picit
hűlni, hozzákeverem a lisztet és a szóbabikarbónát. Ezután megy hozzá a joghurt
és a két tojás, s körkörös mozdulatokkal teljesen csomómentesre dolgozom a
hozzávalókat. A sütőt 170 fokra kapcsolom, hadd melegedjen. Egy tepsit kibélelek
sütőpapírral úgy, hogy a tepsi oldalát is fedje a papír. Nekem ez egy négyzet
alakú, 22.5 x 22.5 cm-es, 4 cm magas tepsi volt. A tészta felét beleöntöm a
tepsibe, szépen elegyengetem benne, majd rátördelem az étcsokit. (Az enyémet
állati nehéz volt törni, úgyhogy vágtam, így kisebb darabok lettek). Ha megvan
az étcsoki-dobálás, ráöntöm a tészta másik felét, ezt is elegyengetem, majd
beteszem a sütőbe, és 25 percig sütöm.
25 perc elteltével
tűpróbával ellenőrzöm, de jónak kell lennie. Kiveszem a sütőből, hagyom hűlni
pár percet, és rögtön tálalom. Ha kihűlt, hűtőbe teszem, de úgy is isteni finom!
Tipp:
Karácsonykor a száraz alapanyagokat üvegbe lehet tölteni, és így ajándékozni valakinek. Én már kipróbáltam a módszert, és nagy sikert értem el vele :) Csak ne felejtsük el csatolni az elkészítési módot!
Videó a készüléséről:
Nehézség: könnyű
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 45 perc
Adag: kb. 16 nagyobb
kocka
Mosogatnivaló: kevés
A receptet itt találtam: http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/browniek/csokis-brownie-2/
No comments:
Post a Comment