Hozzávalók:
- kb. fél kiló sütőtök
- 1 cukkini
- olívaolaj
- egy csomag leveles tészta
(nekem 500 grammos volt)
- 1 tojás
- 250 gramm Camambert sajt
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra
melegítem. A sütőtököt félbevágom, kimagozom, meghámozom, majd sütőpapírral
bélelt tepsibe teszem. A cukkinit megmosom, végeit levágom, hosszában
félbevágom, majd a héjával lefelé ezt is a sütőpapírra teszem. Lecsepegtetem
olívaolajjal a zöldségeket, majd betolom a sütőbe, és nagyjából 40 perc alatt puhára sütöm.
Ha kész kiveszem, és hagyom hűlni.
Míg hűl, egy lisztezett
felületen félbevágom a tésztát. Nekem egy négyzet alakú tésztám volt, én
széltében vágtam félbe, mint egy tésztát, aminek a közepébe krémet akarok
tenni. Az egyik felét félreteszem, a másik felét kb. 25x25 centisre nyújtom.
Egy 18 centi széles kör
alakú sütőformát kikenek vajjal, és belisztezem, majd a nyújtófára hengergetem
a kinyújtott tésztámat, és így emelem bele a tepsibe. Ha kihűltek a zöldségek
felszeletelem őket. Én a sütőtököt is széltében vágtam,
nem kockáztam. A tepsiben fekvő tésztát lekenem picit a felvert tojással, majd
felkockázom a Camambert felét, és rádobálom a tésztára. Ennek a tetejére
kerülnek a felvágott zöldségek, majd erre a további sajtkockák.
Kinyújtom a második adag
tésztát is 25x25 centisre, és kivágom belőle a tökfej alakját, majd a szemeket,
orrot, szájat. Érdemes mintát használni valahonnan, hogy autentikus legyen.
Hasonló, sodrófára
feltekerős módszerrel ráhelyezem az arcot a zöldségekre, majd lekenem tojással.
A maradék tésztából vágok egy kis szárat neki, ezt is odaillesztem, és tojással
lekenem. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy megmaradt 250 gramm tészta, de feltétlenül több kell, mert nagyon ki lenne centizve, ha pont 250 gramm lenne.
A maradék tésztát lefagyasztottam.
Sütőbe teszem és 35-40
perc alatt készre sütöm. Kivétel után hagyom 5 percig hűlni, majd szeletelem.
Tipp:
Cukkini helyett
padlizsánt is lehet használni, vagy akár vegyesen: fél cukkini, fél padlizsán.
Nehézség: közepes
Idő: kb. 2 óra
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment