Imádom a boltban kapható, előre
megkent, de otthon megsüthető garlic breadet. Isteni a vajas-fokhagymás krém,
és a meleg kenyéren ahogy olvad…meg kell veszni. Végre megtaláltam a receptjét,
így itthon is elkészíthetem!
Hozzávalók:
- 20 dkg puha vaj (vagy margarin)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 kávéskanál szárított
petrezselyem
- egy negyed kávéskanál só
- kenyér
Elkészítés:
A vajat egy kisebb tálba
szedem, és villával hozzádolgozom a petrezselymet, a sót, a fokhagymanyomón
áttört fokhagymát, és a citromlevet.
A sütőt 200 fokra kapcsolom, s
miközben melegszik, megkenem a kenyérszeleteket a fokhagymás vajjal. Én nem
sajnáltam, küldtem rá rendesen, mert úgy a jó. Alufóliára teszem a kenyereket,
s akkora alufóliát vágok, hogy alulról, felülről, és két oldalról rá tudjam
hajtani a fóliát a kenyérre. Nem kell rányomni a fóliát, csak
finoman, lazán becsomagolni a szeleteket. Beteszem a kenyereket a sütőbe 8 percre, majd 8 perc elteltével
kihajtom a fóliát, és így sütöm további 6 percig.
Ha letelik az idő kiveszem a
sütőből, és jóízűen fogyasztom.
Tipp:
Úgy is lehet, hogy veszek a
boltban zacskóba csomagolt, félkész bagettet, vagy kiflit, 2 centinként
beirdalom, és az irdalásokba kenem a fokhagymás vajat, és ugyanúgy fóliázva
sütöm meg.
Nehézség: könnyű
Idő: 25 perc
Adag: kb. 4 szelet kenyérnyi
Mosogatnivaló: kevés
A receptet itt találtam: http://mezesmacska.blog.hu/2016/03/05/garlic_bread
No comments:
Post a Comment