2012/12/30

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók:
- 15 dkg főtt lencse
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 3 darab virsli
- 1 dl tejföl
- 3 evőkanál majonéz
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- 1 babérlevél
- só

A díszítéshez:
- bármilyen zöld - mivel úgysem (feltétlenül) kerül elfogyasztásra
- kör-alakú felvágott
- egy kis darab paprika, vagy répa
- 1 fogpiszkáló

Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatom, majd sós vízben, a babérlevéllel puhára főzöm. A majonézt, a tejfölt, mustárt és a citromlevet sózom, és jól összekeverem. Beleöntöm az apróra vágott lilahagymát, a karikákra vágott főtt virslit, a lencsét, és alaposan összeforgatom.
A tetejére tejfölt kenek, és erre készítem a díszítést. A zöldet két oldalra teszem, a szárakról eltávolítom a leveleket, ebből a virág szárát készítem. A felvágottat kezembe veszem, a közepére helyezem a méretre vágott paprikát, és rácsavarom. Egy fogpiszkálót négy részre török, és a szúrósabb végével rögzítem. A szárra fektetem, és rögtön tálalható.

Tipp:
1-2 apróra vágott főtt tojással tartalmasabbá tehető.


Nehézség: közepes
Idő: kb. 1 óra
Adag: 2 kiadós
Mosogatnivaló: közepes


Az eredeti recept, és ötlet itt található: http://www.nosalty.hu/recept/virslis-lencsesalata-viragdiszitessel

4 comments:

  1. Ez most nagyon jol jott! Eletmento/bulimento. Koszonom!!!!!

    ReplyDelete
  2. Hű, ezt ha már ehetek tejfölt és majonézt, meg fogom csinálni, nagyon jól hangzik és tuti finom is! :)

    ReplyDelete
  3. Remélem, minél előbb ehetsz, mert tényleg nagyon jó, főleg a lilahagyma dobja meg!

    ReplyDelete