- 3 darab alma
- 3 dl víz
- 2-3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 szegfűszeg
- egy kisebb szál fahéj
- 3 dl tej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 szegfűszeg
- egy kisebb szál fahéj
Elkészítés:
Az almákat megmosom és levágom a héjukat, majd felkockázom az almákat, és 3 dl vízben a fahéj és a szegfűszegek társaságában pár perc alatt puhára főzöm.
A fél zacskó pudingport elkeverem a tejjel és a cukorral, majd pár kanállal felmelegítem az alma főzővízével, hogy a hideg pudingos tejet ne ,,sokkolja" a forró leves. Ha kicsit átmelegedett a tejben elkevert puding, ráöntöm az almára, és folyamatosan kevergetve rottyanásig melegítem.
Videó:
Videó:
A videóban szereplő mennyiség a fenti recept kétszerese!
Tipp:
Érdemes puhább, és kevésbé savanykás almafajtát használni, úgy az igazi!
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 3 tányér
Mosogatnivaló: kevés
A receptet a bogyokonyha.blogspot.co.uk oldalán találtam.
No comments:
Post a Comment