2012/08/29

Vaníliás almaleves

Hozzávalók:

- 3 darab alma
- 3 dl víz

- 2-3 evőkanál cukor
- 3 dl tej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- 2-3 szegfűszeg
- egy kisebb szál fahéj




Elkészítés:


Az almákat megmosom és levágom a héjukat, majd felkockázom az almákat, és 3 dl vízben a fahéj és a szegfűszegek társaságában pár perc alatt puhára főzöm. 


A fél zacskó pudingport elkeverem a tejjel és a cukorral, majd pár kanállal felmelegítem az alma főzővízével, hogy a hideg pudingos tejet ne ,,sokkolja" a forró leves. Ha kicsit átmelegedett a tejben elkevert puding, ráöntöm az almára, és folyamatosan kevergetve rottyanásig melegítem. 


Tipp:
Érdemes puhább, és kevésbé savanykás almafajtát használni, úgy az igazi!

Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 3 tányér
Mosogatnivaló: kevés

A receptet a bogyokonyha.blogspot.co.uk oldalán találtam.

No comments:

Post a Comment