2013/01/06

Mézes-diós, almás jégsaláta grillezett kecskesajttal

Hozzávalók:
- 1 fej (vagy csomag) jégsaláta 
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg dió
- 1 gránátalma
- 2 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj
- 1 alma
- pár csepp citromlé

Elkészítés:

A kecskesajtot kb. 4-5 milliméteres szeletekre vágom. 10 dkg-ból elvileg 4 szelet lesz. 2 evőkanál olívaolajon hirtelen megsütöm, egy-egy oldalát kb. fél-fél percig. A megmosott almát vékony szeletekre vágom, a jégsalátát kisebb darabokra tépkedem. A salátát és az almát tálra rendezem, és megszórom dióval és gránátalma magokkal. 
Egy teáskanál olívaolajat, egy evőkanál mézet és pár csepp citromot jól összekeverek, és meglocsolom vele a salátát és a kecskesajtot.

Tipp:

Én kihagytam a diót, és a citromlevet, de nem is volt rájuk szükség, igazi gasztroélmény ez az étel!

Nehézség: könnyű

Idő: 10 perc
Adag: 1 nagy vagy 2 kisebb
Mosogatnivaló: kevés

A recept Kulka János: Önételrajz című kötetében található.

No comments:

Post a Comment