- 1 fej (vagy csomag) jégsaláta
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg kecskesajt
- 5 dkg dió
- 1 gránátalma
- 2 + 1 evőkanál olívaolaj
- 1 alma
- pár csepp citromlé
Elkészítés:
A kecskesajtot kb. 4-5 milliméteres szeletekre vágom. 10 dkg-ból elvileg 4 szelet lesz. 2 evőkanál olívaolajon hirtelen megsütöm, egy-egy oldalát kb. fél-fél percig. A megmosott almát vékony szeletekre vágom, a jégsalátát kisebb darabokra tépkedem. A salátát és az almát tálra rendezem, és megszórom dióval és gránátalma magokkal.
Egy evőkanál olívaolajat és mézet pár csepp citromlével jól összekeverek, és meglocsolom vele a salátát és a kecskesajtot.
Így készült:
Tipp:
Igazából nincs tipp, csak az, hogy mindenképpen kóstoljátok meg, én imádom, ahogy az ízek egyesülnek és kiegészítik egymást ebben a salátában.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 1 nagy vagy 2 kisebb
Mosogatnivaló: kevés
A recept Kulka János: Önételrajz című kötetében található.
No comments:
Post a Comment