2020/02/29

Kolbászos-sajtos melegszendvics

Nem kell hozzá több, mint egy sima reggelihez: tojás, sajt, kenyér, paprikás szalámi, s ezek elegye igazi finomság reggelire és vacsorára is.

Hozzávalók:
- 20 dkg sajt (trappista, vagy cheddar)
- 3 evőkanál vaj
- egy tojás
- 1 teáskanál mustár
- egy csapott kávéskanál só
- kenyér
- paprikás szalámi vagy kolbász (ízlés szerint)

Elkészítés:
A sajtot kisebb lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a vajat és a tojást, majd mustárral és sóval ízesítem. 
A krémet kenyérszeletekre kenem, és vékonyra vágott kolbászt vagy paprikás szalámit teszek rá.
200 fokra előmelegített sütőben sütöm 8-10 percig.
Rögtön fogyasztom.

Így készült:



Tipp:
A sajtot lehet variálni, például csípős ízesítésű sajtot érdemes fele-fele, vagy akár teljes arányban reszelni.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 5 szelet kenyérnyi
Mosogatnivaló: kevés

A receptet itt találtam.

No comments:

Post a Comment