2011/02/25

Csirkehúsleves

Hozzávalók:
- fél kiló csirkemell (én csak mellből szoktam, de persze a csirke bármely részéből lehet)
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- petrezselyemzöld
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 krumpli
- 1 zöldpaprika (ha idénye van)
- 3 liter víz
- 7-8 szem feketebors


Elkészítés:
A csirkemellet kockákra vágom, lábasba teszem és ráengedem a vizet. Felteszem főni, közben megtisztítom a zöldségeket. Miközben a hús fő, szűrővel ki szoktam szedegetni a fehér ,,törmeléket" amit a hús kifő magából. Ha a nagyját kiszedtem, hozzáadom a zöldségeket és puhára főzöm. Ez nagyjából másfél óra szokott lenni. Tésztát főzök hozzá, és kész.

Nehézség: könnyű
Idő: kb. 2 óra (húsfüggő, hogy mennyi idő alatt fő meg)
Adag: 6-7
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment