2011/02/10

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:
- 50 dkg mélyhűtött brokkoli
- 2,5 dl húsleveskockából készített húsleves
- 2,5 dl tejszín



Elkészítés
A brokkolit kiolvasztom, megmosom és apró darabokra vágom majd a hús-vagy kockalevesben puhára párolom. Sózni nem kell, mert a kockától elég sós lesz. Hagyom kicsit kihűlni, utána botmixerrel vagy turmixgéppel pépesítem. Visszateszem a tűzre, hozzáadom a tejszínt és egyszer felforralom. Szerecsendióval, őrölt borssal vagy cukorral ízesíthetjük. Levesgyönggyel vagy kockákra vágott pirított kenyeret tehetünk bele.

Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (hűléssel együtt)
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment