2011/02/21

Marokkói tojástorta

Hozzávalók:
- 4 közepes krumpli
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 gramm zöldborsó
- 2 nyers tojás
- 2 főtt tojás
- só
- bors
- egy késhegyni csípős paprika
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm, lehúzom a héját és pürésítem. (Nem nagyon látom az értelmét, hogy miért kell héjában főzni, ha héj nélkül főzöm, akkor is ugyanaz az eredmény). A hagymát finomra vágom, olajon üvegesre párolom és hozzáadom a zúzott fokhagymát. A borsót puhára főzöm, elkeverem a krumplival és hozzákeverek két felkockázott főtt tojást. A nyers tojásokat elkeverem a sóval, borssal, szerecsendióval és csípős paprikával, és hozzáöntöm a borsós-tojásos krumplimasszával. Kiolajozok/vajazok egy tepsit, beleöntöm a pürét és közepes lángon húsz percig sütöm.

Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
(Az eredeti recept Lajos Mari - Hemző Károly 99 Sajt és tojásétel című kötetében található.)

1 comment:

  1. Azt hallottam a drága felmenőimtől, hogy a krumplinak mindig kicist más íze van attól függően, hogy hogyan főzöd, sütöd meg. Mindig van egy kis különbség.

    ReplyDelete