2011/02/11

Kakaós csiga

Hozzávalók:
- 3 dl tej
- 7 gramm száraz élesztő (vagy fél csomag friss)
- 5 evőkanál cukor
- 50 dkg liszt (+ ha még felvesz)
- 1 tojássárgája
- 1 kk. só
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 1 evőkanál holland kakaópor
- 2 teáskanál cukor

Elkészítés:
A tejet langyosra melegítem, belemorzsolom az élesztőt, beleöntöm a cukrot, és meleg helyre teszem. Nagyjából 15-20 perc alatt felfut.
Ha kész az élesztő, a liszthez adom a sót és a tojássárgáját, majd a felfuttatot élesztőt. A tésztát összegyúrom - ha nagyon ragad, adok még hozzá egy kis lisztet. Ha összeáll, letakarom és másfél órára meleg helyre teszem, hogy keljen.
Ha letelt az idő, lisztezett felületre borítom a tésztát, 3-4 mm vastagra nyújtom, és olvasztott vajjal lekenem. A kakaót és a két teáskanál cukrot összekeverem és rászórom a vajazott tésztára, és szorosan feltekerem.
Nagyjából 2-3 centi vastag csigákat vágok belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem.
175 fokra előmelegített sütőbe teszem és 30 percig sütöm.

Így készült:



Tipp:
Miután kihűlt légmentesen lezárom és még 2-3 napig finom.


Nehézség: közepes
Idő: 2.5 óra (kelesztéssel együtt)
Adag: kb. 10-12 darab
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment