Hozzávalók:
- 250 gramm sárgaborsó
- 1,5 liter húsleveskockából készült lé
- 2 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt sajt (bármilyen, csak ne legyen túl karakteres az íze)
- só, bors (ízlés szerint)
Elkészítés:
A sárgaborsót egy éjszakára hideg vízbe áztatom, hogy könnyebben megpuhuljon. Leöntöm róla a vizet, fazékba teszem 1,5 liter vízzel és hozzáadok két leveskockát. Hozzáadom a megtisztított fokhagymagerezdeket is és puhulásig főzöm. Miután megfőtt, botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre turmixolom. Visszateszem a tűzre, hozzáöntöm a tejszínt és a reszelt sajtot, újra felforralom vele, így a sajt szépen elolvad.
Pirított kenyérkockával vagy levesgyönggyel tálalom.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés
(A recept Lajos Mari - Hemző Károly: Sajt és tojásétel című kötetében található.)
No comments:
Post a Comment