2020/05/02

Spárgás papucsok

Isteni spárgás papucsok sajtkrémmel és füstölt sonkával, leveles tésztában. Ebből rossz nem sülhet ki! 

Hozzávalók:
- 40 dkg spárga
- 375 gramm leveles tészta
- 200 gramm krémsajt
- 8 szelet füstölt sonka (nagyobb szeletek esetén elég négy)
- 1 tojás
- kevés liszt

Elkészítés:
A spárgákat megmosom, fás végüket lepattintom, és meghámozom őket. Egy lisztezett felületre teszem a leveles tésztát, és négy négyzetet vágok belőle (az enyémek nagyjából 12x12 centik lettek). Minden négyzet közepére teszek egy-egy nagy evőkanál krémsajtot, és ráteszek egy-egy szelet sonkát. Erre kerül két szár spárga (ha túl hosszú, félbevágom őket) és erre rá még egy szelet sonka. (Ha a sonka elég széles, bele lehet csomagolni a zöldséget, és így rátenni a sajtra.)
Ha megvagyok a töltelékkel, előmelegítem a sütőt 200 fokra. 
Felverek egy tojást és a tészta minden szélét lekenem vele. Egy négyzet két átellenes sarkát megfogom, és középre hajtom, mint egy borítékot - érdemes tojást kenni az eleddig nem lekent sarkaira, hogy könnyebben ragadjon.
A sütőben 20-25 perc alatt megsütöm, és rögtön fogyasztom.

Így készült:



Tipp:
A krémsajt bátran lehet ízesített, akár chillis, akár fokhagymás, amilyet a család szeret.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 40 perc
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment