2020/04/18

Banános-túrós pohárkehely

Hozzávalók:
- 25 dkg krémes állagú túró
- 5 darab kisebb banán
- 2 zacskó vaníliás cukor
- 4 evőkanál holland kakaópor
- kb. másfél dl tej
- ízlés szerint cukor

Elkészítés:
A túrót ízesítem egy csomag vaníliás cukorral, belekarikázok két banánt, és összeturmixolom. Picike tej mehet bele, ha nagyon sűrű.
A maradék három banánt is összevágom és összeturmixolom. A pépbe szórom a négy evőkanál kakaót, és a másik csomag vaníliás cukrot, és összekeverem. Ez sűrűbb lesz, mint a túrós, úgyhogy mindenképpen kell bele tej, amit apránként adok hozzá. Ne legyen se túl folyós, se túl kemény, de azért essen le a kanálról.
Ha mindkét krém megvan, tetszés szerint poharakba rétegezem. Rögtön fogyasztható.

Így készült:


Tipp:
Érdemes külön-külön kóstolgatni a rétegeket, hogy elég édes-e, és ízlés szerint cukrot tenni bele.


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc
Adag: 2-3
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment