Hozzávalók:
- 1 db krumpli
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg kukorica
- 1 db csemegeuborka
- 3 tojás (plusz kettő a tetejére, ha díszítenénk)
- 10 dkg párizsi
- 1 alma
- 130 gramm tejföl
- 3 evőkanál majonéz
Elkészítés:
A krumplit egyben, héjastul megfőzöm. Ugyanígy teszek a tojásokkal is, és a borsót és a kukoricát is megfőzöm, némi sóval.
Ha minden megfőtt, nekikezdek a saláta összeállításának!
Egy nagyobb tálban jól összekeverem a tejfölt és a majonézt, és belekeverem a megpucolt és felkockázott főtt krumplit. Ezután mehet bele a megpucolt és felvágott tojás és alma, a borsó, a kukorica, a felvágott uborka és a párizsi. Alaposan összekeverem a hozzávalókat, és akár rögtön is fogyasztható, de hűtőben még érhetnek az ízek.
Tipp:
A salátába mehet apróra vágott vöröshagyma is, nagyon jó ízt ad neki, ebben az esetben viszont tényleg érdemes hűtőbe tenni akár egy napra is, hogy kellemesen átjárja a hagyma íze a salátát.
Nehézség: könnyű
Idő: fél óra
Adag: kb. 3 bő adag
Mosogatnivaló: sok
Ez nagyon szuper! Megvan a Sziveszteri salink
ReplyDeleteDe örülök! Boldog új évet Nektek! :)
Delete