2016/06/26

Málnás-kókuszos bonbon

Hozzávalók:
- 120 gramm kókuszzsír + 2 lapos teáskanál
- 120 gramm Holland kakaópor
- 25 dkg kókuszreszelék
- 40 gramm málna + 5 darab málna félbevágva
- 1-2 ek tej
- 3+1 evőkanál juharszirup (feltételezem, hogy a méz is jó bele)
- egy csipet só

Elkészítés:
A kisebb lábasban felteszek vizet forrni.
Egy muffinforma 10 likát kibélelem muffinpapírral. Ha a víz gőzölög, ráteszek egy nagyobb lábast, és ebben a gőzben felolvasztom a kókuszzsírt, beleteszem a kakaóport és a 3 evőkanál juharszirupot, majd összekeverem és addig melegítem, míg folyós, és sima nem lesz.
Egy-egy nem túlcsorduló evőkanállal teszek a folyós kakaókrémből a muffinpapírokba, majd beteszem a formákat fagyasztóba 15 percre. 


Ezalatt elkészítem a tölteléket: A 40 gramm málnát megmosom, tálba teszem, villával összenyomkodom, hozzáöntöm a kókuszreszeléket, megtoldom a 2 teáskanál kókuszzsírral, 1 evőkanál juharsziruppal és egy csipet sóval, majd egy evőkanál tejjel lazítom. Ha még kell tej adok hozzá még egy evőkanállal, és alaposan elkeverem, hogy kenhető állagú legyen.
Ha letelt a fagyasztási idő kiveszem a muffinformát, és mindegyik csokira rákanalazok egy kis teáskanálnyi málnás-kókuszos tölteléket, lehetőleg a csoki kellős közepére. Ha megvagyok rányomok mindegyik tetejére egy félbevágott málnát, és újra a fagyasztóba teszem, ezúttal 5 percre. 


Ha letelik az idő újra felmelegítem a csokit és ismét egy evőkanálnyit rácsorgatok a málna közepére, és hagyom szépen lefolyni. Ha maradnak ki foltok, utópöttyözöm a csokival.
Ha mindegyik kész, újra visszateszem a fagyasztóba, ezúttal 20 percre, majd fogyasztom. Sajnos szobahőrmérsékeleten nem lehet tartani, mert szétolvad, de hűtőben szépen egyben marad, és fagyasztóban is tartható akár hónapokig.

Tipp:
A csoki rész elég komoly ízvilágot hordoz, mivel nem igazán édesíti a juharszirup. Emiatt nem kifejezetten édesség, de nagyon finom, viszont aki úgy érzi nyugodtan keverjen el benne egy-két evőkanál cukrot.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: 10 bonbon
Mosogatnivaló: kevés


A recept innen van. 

No comments:

Post a Comment