Hozzávalók:
- 35 dkg cseresznye
- 2 tojás
- 60 gramm barna cukor
(+2-3 evőkanál)
- 150 gramm liszt
- 1,5 dl tej
- fél teáskanál sütőpor
- vaj (a tepsi kikenéséhez)
- porcukor
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200
fokra.
Fogok egy 20 centiméter
átmérőjű kör alakú tepsit, kikenem a vajjal, és 2-3 evőkanál barnacukorral
beszórom, és elrázogatom rajta a cukrot, hogy szépen beleragadjon a vajba, pont
olyan mozdulatokkal, ahogy a tepsit vajazom és lisztezem. A cseresznyét
megmosom, leitatom róluk a vizet, majd kiszedem a szárukat, és ráteszem őket a
tepsibe, a cukros rétegre.
Egy tálban összekeverem a
két tojást a 60 gramm barnacukorral, majd apránként hozzáadom a lisztet és a
tejet, és közben folyamatosan addig keverem, míg csomómentes nem lesz. Ha kész
beleöntöm a tésztát a tepsibe, egyenesen a közepébe, majd magától szépen
eloszlik.
Beleteszem a sütőbe, és 25-30 percig sütöm. Ha késznek érzem, villát
szúrok a tésztába, és ha nem marad rajta akkor késznek nyilvánítom. Hagyom
picit hűlni, s a tetejét porcukorral megszórva tálalom.
Tipp:
Az okosok azt mondják, ne
legyen kimagozva a cseresznye, mert a magokban lévő aromák pluszt ízt adnak a
sütinek, és nem is áztatja el a gyümölcs leve a tésztát. Szerintem így is, úgy
is finom.
Nehézség: könnyű
Idő: 50 perc
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment