Hozzávalók:
- 270 gramm leveles tészta
- 1 csomag epres pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 6-7 darab nagyobb eper
- 1 tojás
Elkészítés:
4 dl tejet felteszek
melegedni, s a maradék egy deciben elkeverem az epres pudingport és a két
evőkanál cukrot. Amint a tej forrásközelben van hozzáöntöm az eperpudingos
cukros tejet, és addig kevergetem, míg puding állagú nem lesz. Elzárom,
félreteszem hűlni.
Az epreket kicsumázom,
megmosom, majd összevágom. Ízlés kérdése a méret, én negyedekre vágtam,
széltében ezeket is még félbe, majd elkeverem a pudingban.
A leveles tésztát enyhén lisztezett
felületre gurítom (vagy ha tömbben van, akkor kinyújtom). A sütőt előmelegítem
200 fokra. A tésztát hat, vagy nyolc egyforma nagyságú négyzetre vágom. Ha
langyos a puding igazságosan elosztom a fele adag tésztán úgy, hogy a peremet
szabadon hagyom. Egy tojást felverek, a tészták peremét lekenem vele, majd
fogom a tészták másik felét, picit beirdalom középen, betakarom vele a pudingot,
és a szélét az alsó tésztához nyomkodom. Villával is rá lehet segíteni.
Lekenem
tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket (érdemes lapátot
használni a művelethez, nehogy szétessen) és aranybarnára sütöm. Ez 15-20 perc.
Ha készen van kiveszem, és hagyom picit hűlni, majd fogyasztom.
Tipp:
Ha eperízű puding pont
nincs otthon, vaníliással is nagyon finom.
Nehézség: könnyű
Idő: kb. 45 perc
(mindenestül)
Adag: 3-4 (attól függ, 6
vagy nyolc négyzetet vágok)
Mosogatnivaló: közepes
No comments:
Post a Comment