2016/06/03

Epres táska

Hozzávalók:
- 270 gramm leveles tészta
- 1 csomag epres pudingpor
- 5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 6-7 darab nagyobb eper
- 1 tojás

Elkészítés:
4 dl tejet felteszek melegedni, s a maradék egy deciben elkeverem az epres pudingport és a két evőkanál cukrot. Amint a tej forrásközelben van hozzáöntöm az eperpudingos cukros tejet, és addig kevergetem, míg puding állagú nem lesz. Elzárom, félreteszem hűlni.
Az epreket kicsumázom, megmosom, majd összevágom. Ízlés kérdése a méret, én negyedekre vágtam, széltében ezeket is még félbe, majd elkeverem a pudingban.
A leveles tésztát enyhén lisztezett felületre gurítom (vagy ha tömbben van, akkor kinyújtom). A sütőt előmelegítem 200 fokra. A tésztát hat, vagy nyolc egyforma nagyságú négyzetre vágom. Ha langyos a puding igazságosan elosztom a fele adag tésztán úgy, hogy a peremet szabadon hagyom. Egy tojást felverek, a tészták peremét lekenem vele, majd fogom a tészták másik felét, picit beirdalom középen, betakarom vele a pudingot, és a szélét az alsó tésztához nyomkodom. Villával is rá lehet segíteni. 


Lekenem tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket (érdemes lapátot használni a művelethez, nehogy szétessen) és aranybarnára sütöm. Ez 15-20 perc. Ha készen van kiveszem, és hagyom picit hűlni, majd fogyasztom.

Tipp:
Ha eperízű puding pont nincs otthon, vaníliással is nagyon finom.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 45 perc (mindenestül)
Adag: 3-4 (attól függ, 6 vagy nyolc négyzetet vágok)

Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment