2016/06/17

Szalámis sárgadinnyesaláta

Hozzávalók:
- 10 dkg paprikás szalámi, vagy chorizo
- 70 gramm rukkola
- fél sárgadinnye
- 15 dkg mozzarella
- fél chilipaprika (opcionális)
- 3 evőlanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- egy csipet kristálycukor
- egy csipet só
- egy csipet bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Míg melegszik egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és szépen sorban egymás mellé rakosgatom a szalámi szeleteket. Ha bemelegszik a sütő 5 percre beteszem a szalámit, majd kiveszem, és hagyom hűlni.
Eközben elkészítem a dresszinget: az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, és a cukrot alaposan összekeverem. A hagyományos összekeverésen kívül másik módszer kis üvegbe pakolni a hozzávalókat, rátenni az üveg tetejét, majd alaposan összerázni. A sárgadinnyét félbevágom, kimagozom, levágom a héját, majd felkockázom. A mozzeralláról leöntöm a vizet, ezt is felkockázom. A rukkolával lazán kibélelem egy nagyobb tál alját, erre kerül a felkockázott dinnye, és sajt, majd a maradék rukkola (ha marad). A kihűlt szalámit tetszés szerint rátépkedem a salátára. A chilit pici kockákra vágom (tényleg pici legyen!) ezt is rászórom, majd mehet rá a dresszing, és tálalom.

Tipp:
Ha jó zsíros a szalámi, a kisült zsírt is érdemes ráönteni a salátára, hogy még finomabb legyen.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment