Hozzávalók:
- 10 dkg paprikás szalámi, kolbász, vagy chorizo
- 70 gramm rukkola vagy vegyes saláta
- fél sárgadinnye
- 15 dkg mozzarella
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- egy csipet kristálycukor
- egy csipet só
- egy csipet bors
Elkészítés:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Míg
melegszik egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és szépen sorban egymás mellé
rakosgatom a szalámi szeleteket. Ha bemelegszik a sütő 5 percre beteszem a
szalámit, majd kiveszem, és hagyom hűlni.
Eközben elkészítem a dresszinget: az
olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot, és a cukrot alaposan összekeverem. A hagyományos
összekeverésen kívül másik módszer kis üvegbe pakolni a hozzávalókat, rátenni
az üveg tetejét, majd alaposan összerázni. A sárgadinnyét félbevágom, kimagozom,
levágom a héját, majd felkockázom. A mozzeralláról leöntöm a vizet, ezt is
felkockázom. A rukkolával lazán kibélelem egy nagyobb tál alját, erre kerül a
felkockázott dinnye, és sajt. A kihűlt
szalámit tetszés szerint rátépkedem a salátára, majd mehet rá a dresszing, és tálalom.
Így készül:
Így készül:
Tipp:
Ha jó zsíros a szalámi, a kisült zsírt is
érdemes ráönteni a salátára, hogy még finomabb legyen.
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment