Hozzávalók:
- 2 db virsli
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
- 3 db fogpiszkáló
Elkészítés:
Fogom a virsliket (ha
fagyasztóból veszem ki, akkor először megfőzöm) és hosszában átvágom úgy, hogy
az egyik vége még nagyjából egy centi vastagságban egyben maradjon.
Vágás után egy félbetört
fogpiszkálóval biztosítom a felső, egyben maradt centi alatt, hogy nehogy
szétjöjjön, majd kifordítom a virslit és szív alakba hajtom, majd alul egy egész fogpiszkálóval
tűzöm össze.
Egy serpenyőben
felhevítek egy evőkanálnyi olajat és ráteszem a szív alakú virsliket. Fogok egy
tojást, beleütöm egy bögrébe vagy pohárba, majd beleöntöm az egyik virslibe, s
ugyanígy járok el a másik tojással is.
Nem ijedek meg, ha
kifolyik a virsli alatt a tojás, sütöm normálisan, akár úgy rásegítve, hogy
lefedem egy fedővel.
Ha megsül a tojás
kiveszem a serpenyőből egy nagy lapáttal, levágom a széléről a lefolyt részt,
és így viszem a Kedvesnek. (Érdemes figyelmeztetni az elhelyezett
fogpiszkálókra!)
Tipp:
Ha van rá energiám, a
kenyérből is vágok szív formát.
Nehézség: közepes
Idő: 15 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: kevés
Nagyon jó ötlet!
ReplyDelete