2016/02/12

Valentin-napi reggeli

Hozzávalók:
- 2 db virsli
- 2 tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
- 3 db fogpiszkáló

Elkészítés:
Fogom a virsliket (ha fagyasztóból veszem ki, akkor először megfőzöm) és hosszában átvágom úgy, hogy az egyik vége még nagyjából egy centi vastagságban egyben maradjon.




Vágás után egy félbetört fogpiszkálóval biztosítom a felső, egyben maradt centi alatt, hogy nehogy szétjöjjön, majd kifordítom a virslit és szív alakba hajtom, majd alul egy egész fogpiszkálóval tűzöm össze.


Egy serpenyőben felhevítek egy evőkanálnyi olajat és ráteszem a szív alakú virsliket. Fogok egy tojást, beleütöm egy bögrébe vagy pohárba, majd beleöntöm az egyik virslibe, s ugyanígy járok el a másik tojással is.


Nem ijedek meg, ha kifolyik a virsli alatt a tojás, sütöm normálisan, akár úgy rásegítve, hogy lefedem egy fedővel.
Ha megsül a tojás kiveszem a serpenyőből egy nagy lapáttal, levágom a széléről a lefolyt részt, és így viszem a Kedvesnek. (Érdemes figyelmeztetni az elhelyezett fogpiszkálókra!)

Tipp:
Ha van rá energiám, a kenyérből is vágok szív formát.


Nehézség: közepes
Idő: 15 perc
Adag: 1
Mosogatnivaló: kevés

1 comment: