2016/02/06

Csicseriborsós rágcsa

Hozzávalók:
- 1 csicseriborsó konzerv (400 g)
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál olívaolaj
- negyed kávéskanál chili paprika
- fél kávéskanál só

Elkészítés:
A sütőt 200 fokra melegítem. A csicseriborsóról leöntöm a levet, miután lecsepegett tálba szedem. Hozzáadom a szójaszószt, az olívaolajat, a chilit, és a sót, majd jó alaposan összekeverem.
Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, beleszórom a csicseriborsót, kicsit megrázogatom, hogy ne legyenek egymáson. 
Beteszem a sütőbe, s 25 perc után kicsit átrázom, majd újabb 25 percre teszem a sütőbe. Érdemes azért 40 perc után már kóstolni, mert sütőfüggő is lehet, hogy milyen gyorsan sül. Ha egy óra kell neki, addig sütöm, a lényeg, hogy finom ropogós legyen.

Tipp:
Még melegében  a legfinomabb. Aki chili helyett más ízt próbálna keverjen el külön az olajban egy gerezd pürésített fokhagymát és azt öntse a borsókra. 


Nehézség: könnyű
Idő: 40-60 perc
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment