Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 500 g darált marha vagy
sértéshús
- 1 piros kaliforniai
paprika
- 1 konzerv kukorica (285
g)
- 1 konzerv bab (240 g)
- 240 g paradicsom (konzerv
is jó, érdemes akkor eleve daraboltat venni)
- só (ízlés szerint)
- két csipet őrölt kömény
- fél kávéskanál chili vagy
chilipehely
- fél kávéskanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 50 ml víz
Elkészítés:
A hagymát megtisztítom,
felkockázom, majd az olajon üvegesre párolom. Ha már majdnem jó hozzáadom a
fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a darált húst, majd addig hevítem, míg a
hús meg nem barnul. Fűszerezem némi sóval (elsőkörben inkább kevesebb legyen,
mint több), két csipet őrölt köménnyel, és fél kávéskanál chilivel. Ez pont
arra jó, hogy picit lehessen rajta érezni, hogy csíp. Ugyanígy járok el a
cukorral, fél kávéskanállal teszek bele, s habár elhagyható, igen jót tesz
neki, mégsem lesz tőle édes. Hozzáöntöm az 50 ml vizet, lefedem, s alacsony lángon főzöm egy órát.
Egy óra elteltével
leöntöm a konzervekről a levet, és hozzáadom a húshoz. Ha friss paradicsomot
használok, akkor én mindig leforrázom előtte, hogy lejöjjön a héja, és ezután
kockázom fel. A paprikát kicsumázom, kivágom az ereit, felkockázom, ez is megy
az eddigiekhez. Főzöm további egy órát, megkóstolom, jó-e, és tálalom.
Tipp:
A babból sem kötelező
konzervet használni, ebben az esetben előző este beáztatom a babot hideg vízbe,
és sós vízben puhára főzöm.
Nehézség: könnyű
Idő: 2 óra
Adag: 5-6
Mosogatnivaló: kevés
Imádom a chillis babot, de ezt a fotót még jobban!! Hehehe
ReplyDelete