A Zöldfa
Vendéglőben jópár éve ettem utoljára. Emlékeim szerint isteni a káposztasaláta,
és mindig sokan vannak. Megújítván élményeimet tapasztaltam, hogy habár külsőre
az étterem nem változott, korántsem a régen tapasztalt szájízzel távoztam.
Szombaton délután
1 óra körül érdeklődtünk az étteremben, hogy van-e szabad asztal. Azt mondták a
telefonban, hogy van szabad hely, foglalni sem kell, de arra nem számítottunk,
hogy gyakorlatilag teljesen üres az étterem szombaton ebédidőben.
Az étteremben van
klíma, ami a 38 fokos hőségben kifejezetten kritérium volt. Frissítő italainkat
hamar megkaptuk, ámbár a csapolt sör nem volt elég hideg, a pohár nem
párásodott be.
A levesek általános
elégedettséggel mentek át a teszten.
Egyik levesünk a
sárgadinnyeleves volt, amiből csak az ízléses tálalás maradt ki. Fel lehetett
volna dobni egy tejszínhab rózsával vagy mentalevéllel. Esetleg magában a
sárgadinnyében is tálalhatták volna.
Az erőleves
tésztával teljes elégedettségre talált fogyasztójában.
A húsleves májgombóccal igen ízletes volt, s a pincér
külön felhívta a figyelmet, hogy ez egy olyan leves ami hagy helyet a főételnek
is.
Az olasz
hagymaleves okozott némi meglepetést, hiszen hagyományos hagymalevesre
számítottam, bár tény, hogy nem kérdeztem meg, mitől olasz. Gyakorlatilag
fokhagyma krémleves volt, s habár jó volt, azért egy kis reszelt füstölt sajtot
el tudtam volna viselni a tetején.
A kiszolgálás jó
volt, a pincér teljesen tisztában volt az ételekkel.
A levesek után
nagyon gyorsan kaptuk a főételt, személy szerint nem bántam volna egy kis szünetet.
A rántott
camambert sajtot áfonyamártással tüntették fel. Ehhez ízléstelen módon
zöldköretet és az áhított káposztasalátát rendeltem. Mindennel meg voltam
elégedve, bár a zöldköretben túlzásnak éreztem a répa mennyiségét, bármennyire
is szívesen eszem. A káposztasaláta viszont rendkívül nagy csalódás volt,
köszönőviszonyban sincs azzal, amit régen adtak ott. Habár bőven ehető volt,
ténylegesen csak káposzta volt, nem volt meg hozzá az a plusz ízesítés amit vártam.
A Kiskalózok
kedvence névre hallgató étel halrudacska és sült krumpli volt, fogyasztója
szerint McDonald’s minőségű krumplival.
A grillezett
szűzérme zöldségekkel és rösztivel került fogyasztásra. Habár ízletes volt, nem
tudni mitől, kivételesen gyorsan távozott a „gazdatestből” de egyértelműen nem
kijelenthető, hogy a vendéglőben felszolgált étel a ludas.
A töltött gombafej
a káposztasalátához hasonlóan azért lett rendelve, mert régen emlékezetesen jó
volt. Annak ellenére, hogy finom volt, ez is változott, nem olyan, mint régen.
Habár a
kiszolgálás kifejezetten jó volt, s a Zöldfa vendéglő nevéhez hűen zöld
lambériával van díszítve, az ételek sajnos nem annyira jók, mint annak idején.
A menü nagyjából ugyanaz, de a személyzet teljes cseréje miatt mégsem teljesen
ugyanúgy, ugyanolyan ízvilággal vannak elkészítve az étkek. Tán ez is lehet az
oka annak, hogy az egykor gyakran látogatott étterembe már csak hébe-hóba tér
be az ember.
No comments:
Post a Comment