Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 2 nagy pohár tejföl (2 x 450 gramm)
- 4+5 evőkanál kristálycukor
- 2+1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
Az egyik pohár tejfölben jól elkeverek 4 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás cukrot, míg a másik pohár tejfölbe keverem a maradék 5 evőkanál cukrot, az egy csomag vaníliás cukrot és az egy evőkanál kakaóport.
A közepes méretű tepsi vagy jénai alját kibélelem háztartási keksszel majd elkenem rajta a "fehér tejföl" kétharmadát. Befedem egy újabb réteg keksszel, majd elegyengetem rajta a "kakaós tejföl" kétharmadát. Ezután jöhet egy újabb réteg keksz, majd a maradék fehér és kakaós tejföl is mehet rá.
Szépen elegyengetem, letakarom és legalább 6 órára hűtőbe teszem a süteményt, hogy összeálljon és megpuhuljon a keksz.
Így készült:
Így készült:
Tipp:
A krémbe érdemes csokidarabokat dobálni, s így rákenni a kekszrétegre!
Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc + 6 óra állási idő
Adag: 6-8
Mosogatnivaló: kevés
A recept innen származik: http://www.mindmegette.hu/kekszes-tejfolos-suti-sutes-nelkul.recept
No comments:
Post a Comment