2015/07/24

Dinnyekoktél

Hozzávalók:
- 100 gramm görögdinnye
- 100 gramm sárgadinnye
- 100 gramm zöld húsú dinnye
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 2 evőkanál porcukor
- egy fél citrom leve
- negyed kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés:
A dinnyékből eltávolítom a magot, kockákra vágom őket és egy turmixolásra alkalmas edénybe vagy gépbe teszem. Hozzáteszem a fahéjat, a fél citrom levét, a porcukrot és az 1-1 dl tejszínt és tejet, majd összeturmixolom.
Hűtőbe teszem az italt, majd 3-4 óra múlva fogyasztom.

Tipp:
Alkoholosan is készíthető, ebben az esetben turmixolás előtt kiegészíthető az ital 2 evőkanál dinnyelikőrrel, illetve fogyasztás előtt hozzá lehet adni 2,5 dl hideg félszáraz pezsgőt.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc + hűtési idő
Adag: 2
Mosogatnivaló: kevés


A recept a Lajos Mari magazin 2015/3. számában található.

No comments:

Post a Comment