2015/08/07

Lecsó

Ahány ház, annyi lecsó. Nálunk így készül.

Hozzávalók:
- 1 kg tv. paprika
- 35-40 dkg paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 közepes fej hagyma
- só
- kb. fél liter víz
- 4 db virsli

Elkészítés:
Egy kisebb lábasban felteszek forrni nagyjából fél liter sós vizet. Ha forr beleteszem a kicsumázott, megtisztított félbevágott paprikákat és 5-6 percig hagyom főni. Ha kész kiveszem a paprikákat, elzárom a vizet és belerakom 1-2 percre a paradicsomokat, majd őket is kiveszem. Ha kicsit hűltek a paradicsomokról és a paprikáról is egyszerűen lehúzom a héjat, majd összevágom őket.
A füstölt szalonnát felkockázom, és forró lábasban lesütöm róla a zsírt. A sült szalonnapörcöket kiveszem egy kisebb tálba és félreteszem. A lesült zsírba teszem a felkockázott hagymát és üvegesre párolom. Hozzáadom a paradicsomot, hagyom, hogy pici levet eresszen, majd a paprikát is hozzáteszem. Ízlés szerint sózom, beledobom a felkarikázott virsliket és alacsony lángon fedő alatt főzöm 15-20 percet. Ha kész elzárom és hozzákeverem az előre félretett szalonnapörcöket.

Tipp:
Aki csípősen szereti, tehet bele Erős Pistát, illetve erős paprikát is bele lehet főzni.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 40 perc
Adag: 4-5
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment