Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 12,5 dkg vaj
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- egy kávéskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucolom majd apróra vágom. A túrót egy nagyobb tálban darabokra tördelem, hozzáadom a vajat, az összevágott vöröshagymát, és ízesítem a köménymaggal, a pirospaprikával és ízlés szerint sóval.
Botmixerrel (vagy akár turmixgéppel) krémesre turmixolom a körözöttet. Megkóstolom, hogy elég sós-e, ha nem, pótolom.
Tálban letakarva hűtőbe teszem, hogy összeálljanak az ízek, fél, vagy egy nap múlva fogyasztható.
Tipp:
Kenyérre kenve, és sajttal megszórva addig sütve míg a sajt ráolvad nagyon finom, és a leheletünkön sem fog annyira érződni a hagyma.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc (+ állási idő)
Adag: jó pár szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment