Hozzávalók:
- 2+1 dl víz
- 3 evőkanál málnaszörp
- 6 lap zselatin (10 gramm)
Elkészítés:
2 dl vizet egy kisebb lábasban felmelegítek, elzárom a lángot, és belekeverem a málnaszörpöt. A maradék 1 dl hideg vízbe teszem a zselatint, öt percig ázni hagyom, kicsavarom belőle a vizet és elkeverem a meleg málnaszörpben.
Ezután kanál segítségével egy szíves szilikonformába szedem a szörpöt.
Ez a mennyiség elég ahhoz, hogy egyéb formákkal kísérletezzen az ember, így egy decemberről megmaradt csokis adventi naptár formáiba is szedtem a málnaszörpből.
Picit hagyom hűlni, majd hűtőbe teszem. 1 óra múlva lehet próbálkozni a kivétellel. A legegyszerűbb egy ívelt végű késsel körbemenni a forma szélén, alányúlni, majd kiemelni őket.
Van némi hibaszázalék, de a formák 95%-a teljes egészében kijött.
Tipp:
Bármilyen léből készíthető, akár gyümölcsléből is, de talán ez a variáció emlékeztet a legjobban a valódi gumicukorra.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc + állási idő
Adag: 15 szív + egy tálcányi adventi naptár
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment