2014/05/01

Kacsazsír hízott kacsamájjal

Korántsem melegszendvics, ahogy a címke mutatja, de mivel kenyérre kenjük, ehhez a kategóriához áll a legközelebb.

Hozzávalók: 
- 35-40 dkg kacsaháj (lehet bőrös is, sőt!)
- 0,5 dl víz
- 25 dkg kacsamáj (minimum, minél több, annál jobb)

Elkészítés:
A hájat kisebb darabokra vágom és teflon lábasba teszem. Felöntöm fél dl vízzel, és felforralom, majd lejjebb veszem a lángot és alacsony lángon fedő nélkül párolom. Vigyázni kell, mert durrog!



Nagyjából húsz perc alatt készen van. Ezalatt a háj egyre kisebb lesz...



... és bebarnul. Ha szép barna, konyhai papírtörlőre szedem, megsózom, és lehet falatozni az isteni töpörtyűből.



Az immáron "magányos" zsírba teszem a nagyobb darabokra vágott májat. Továbbra is alacsony lángon, 10 percig, egyszer-egyszer megfordítva sütöm meg a májat a zsírban.

Ha elkészült, elzárom a gázt, szobahőmérsékletűre hűtöm, majd hűtőbe teszem. Kenyérre kenve egy kis sóval, isteni finom.

Tipp:
Hamarosan ;)

Nehézség: könnyű
Idő: legfeljebb 45 perc + hűlési idő
Adag: a képen látható mennyiség, azaz jópár szelet kenyérre elég
Mosogatnivaló: közepes

No comments:

Post a Comment