2014/04/27

Gasztroélmény: Nosztalgia Étterem - Kistarcsa

A Nosztalgia Étterem 2002-ben nyílt, s az évek során teljesen átalakult. Mára egy népszerű hely lett belőle, ahol esténként általában nem lehet asztalhoz jutni, hétvégére pedig mindig előre kell foglalni. Kipróbáltuk hát, milyen ez a népszerű étterem.

A Nosztalgia a Kerepes felé vezető úton található, a kistarcsai hévmegállóval szemben. Parkolni leginkább a környező utcákban lehet.
A fényviszonyok és a berendezés kellemes, meleg hangulatot áraszt. 



Az asztalon egy ,,alátét papír" fogad mely az aktuális újdonságokat hirdeti. E papír hátulján a gyermekeknek színező található, ami a várakozás perceiben jól jöhet.

Vasárnap délután 2 órára foglaltunk időpontot. Pontban 2-kor léptünk be a dugig zsúfolt étterembe. A pult előtti asztalnál kaptunk helyet. 14:15-kor felvették a rendelést. 
Az italokat viszonylag hamar megkaptuk, az étekre azonban várnunk kellett. 14:55-kor megjelentek a főfogással. Jeleztem, hogy először a levest fogyasztanánk, még nem kaptuk meg. ,,Nem mondja!" - így a válasz. 5 percen belül hozták a leveseket. 
Az egyik erőleves volt csigatésztával.


Kellemes, kicsit borsos. (Egyéb vélemények szerint nagyon borsos, utólag is lehetne borsozni, ha valakinek kevés, hiszen ki van téve a borsszóró az asztalra.)

Másik levesünk hagymaleves volt, cipóban. Kellemes ízű, többféle hagymát érzékeltem benne: vöröset, új-és fokhagymát, de egyik sem tolakodott. Finom, egységes hagymaízt kaptam, tetején egy kevés szárított hagymával megszórva.


A főételt melegen tartották, míg elfogyasztottuk a levest, s kisvártatva újra megkaptuk.
Rántott gombát, krokettet és káposztasalátát rendeltem. Nem bántam volna, ha kicsit bonyolítják az étlapon, például sajttal-sonkával töltött gombafej is lehetett volna, de önmagában a rántott gomba is finom. A gombafejek jól átsültek voltak, a krokett is az volt, amit vártam, bár furcsamód, bazsalikomos mellékízt éreztem rajta. 



A káposztasaláta isteni volt, nem bántam volna, ha a répa helyett is káposzta van dísznek, magában is fogyasztottam volna, annyira jó volt.


Másik főételünk a brassói aprópecsenye. Disznóhúsból készült, kellemes volt, bár egy kevés szaftot elbírt volna.



Hozzá uborkasalátát rendeltünk, a pincér rendeléskor direkt rákérdezett, hogy tejfölt kérünk-e rá. Kicsi fokhagyma is volt rajta, de (számomra) nem zavaróan sok.


Nagyon jóllaktunk, maradt is a tányéron, úgyhogy sajnos a desszert nem fért bele, pedig szívesen kipróbáltam volna az ún. "Szakicska palacsintáját" túrókrémmel töltve, és vaníliás-ribizlis öntettel.

Italként 2x2,5 dl barackos jegesteát, és 2x3 dl barna Krušovice sört fogyasztottunk. Összesen 8070 forintba került a fogyasztás.
Ahogy láttuk, távozásnál minden asztal kapott kettő darab kürtős kalácsot ajándékba, mi ebből kimaradtunk. Nem tudni, hogy elmaradt, vagy X összeg alatt nem jár.

Összességében elégedetten távoztunk. Habár ott van az a bizonyos ,,de" az ételek kései felszolgálása miatt, de a vasárnapi hajtásnak tudjuk be.

Kiszolgálás: 5/4
Étel: 5/4
Árak: 5/3

A választható menü úgy, ahogy van, fent van az étterem honlapján. Igényes, jól kidolgozott honlap, ahol a vendég tájékozódhat a napi menüről (mely jelentősen olcsóbb, mint választott ételt fogyasztani) és esetleges esküvő esetén is részletes leírás található a lehetőségekről.


2 comments:

  1. Tok jo ez az ertekrles! Remelem olvashatok maskor is ilyet! Tetszett nagyon!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nagyon köszönöm, Liz! :) Szeretnék gyakrabban írni ilyeneket, igyekezni fogok, hogy legyen hozzá ,,anyag".

      Delete