Hozzávalók:
- 13 dkg kockatészta
- 40 dkg krumpli
- 1,5 dl víz
- 6 evőkanál zsír
- egy fej hagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só
Elkészítés:
A hagymát apróra vágom, és a zsírban párolom. Lehúzom a tűzről, belekeverem a fűszerpaprikát, majd hozzáadom a kockákra vágott krumplit. Visszateszem a tűzre, kevergetve hevítem fél percig, hozzáöntöm a vizet és ízlés szerint sózom. Lefedem, és alacsony lángon puhára főzöm a krumplit. Ez a vízmennyiség pont jó, de csak akkor, ha alacsony lángon fő. Ha puhul a krumpli, felteszem a tésztát főni sós vízben. (Ehhez a házi tészta kifejezetten jobb, mint a bolti.) Amikor a krumpli elkészült, összetöröm krumplinyomóval vagy villával, és összekeverem a főtt, leszűrt tésztával.
Tipp:
Fontos, hogy legyen alatta bőven zsír, hogy ne legyen száraz a végeredmény.
Nehézség: könnyű
Idő: 1 óra (hámozással, vágással együtt)
Adag: 3
Mosogatnivaló: kevés
Ez az étel nálam a No.1-es, de ha lenne No.O-ás az 1-es előtt, akkor ez lenne az :)
ReplyDeleteKrumplis tészta krumplis tésztával ... életem végéig ellenék egy lakatlan szigeten, ha csak krumplis tésztát dobnának le :)
Imádom!
Sejtettem, hogy ez a recept nem lesz újdonság, de kaptam egy kritikát, hogy hamár ,,Fiatalok főzőiskolája", talán jobb lenne, ha alapabb kajákat is feltennék.
DeleteDe legalább ez is kiderült Rólad :)