2014/06/22

Cseresznyés-mascarponés pohárkrém

Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 6 dkg porcukor
- 10 dkg joghurt (lehetőség szerint fehér színű, a képen láthatóban kókuszos van)
- 3x5 szem cseresznye (meggy esetén 21-24 darab)
- 3x2 darab háztartási keksz

Elkészítés:
A mascarponét krémesre keverem a porcukorral és a joghurttal. Az elején nehezebb, de ahogy hozzászokik a szobahőmérséklethez, úgy adja meg magát.
Veszek három egyforma poharat. Egy-egy pohár aljára teszek két összetördelt háztartási kekszet. Erre teszek egy evőkanál mascarponés krémet, majd  5 szem cseresznyét (meggyből lehet 6-7 szem, mivel kisebb). A gyümölcsre teszek még egy evőkanál mascarponét, és szép egyenletesre kenem.
Ezt mindhárom pohárral megcsinálom, és 2-3 órára hűtőbe teszem. 

Tipp:
Ha befőttből csinálom, a háztartási kekszet egy pillanatra megmerítem a befőtt levében, és ezután teszem a pohár aljára. A lével egy kicsit meg lehet locsolni a pohárkrém tetejét is.


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc + állási idő
Adag:
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment