- 4 darab tojás
- 7 dkg zöldborsó
- 7 dkg kukorica
- egy kevés piros pritamin paprika (nagyjából 2 centis darabka)
- egy kevés sárgarépa (nagyjából 2 centis darabka)
- 3 teáskanál zselatin (vagy lapból 3)
- 1,5 dl húsleves
- 4 levél petrezselyem
Elkészítés:
A répát apróra vágom, majd a borsóval és a kukoricával sós vízben felteszem főni. Ha megfőttek, leszűröm őket, és hozzáadom a kockákra vágott paprikát. Összekeverem őket.
A tojásokat a szélesebbik végükön feltöröm egy teáskanállal, vagy késsel. Kiöntöm belőlük a tartalmukat, és óvatosan elöblítem őket. Akkora lyuk legyen rajtuk, amekkorán bele lehet tenni a belevalókat. A kiöntött tojásokat elhasználom süteménybe, bundáskenyérhez vagy amihez éppen kell.
A tojáshéjakat a lyukkal felfelé egy tartóba teszem, és az aljukra teszek egy-egy petrezselyem levelet, majd feltöltöm a tojásokat a zöldségekkel szinte tele.
A húslevest felteszem melegedni, és ha langyos leveszem a tűzről és elkeverem benne a zselatint. Beleöntöm, vagy belekanalazom a tojáshéjakba úgy, hogy ne csorduljon túl. Ha megvagyok, hűtőbe teszem 3-4 órára. Tálalásnál, mintha tojást pucolnék, meghámozom, s reggeli mellé vagy felvágva kenyérhez fogyasztom.
Így készült:
Tipp:
Ha más formában gondolkodom, előveszem a muffinsütő-formát, a lyukakba teszek 1-1 muffinpapírt, és elosztom bennük a tölteléket, majd ezekre öntök a zselatinos húslevesből.
Hűtőbe teszem, majd ha megdermedt a muffinformából kiveszem a falatkákat, és egyszerűen lehúzom róluk a papírt.
Idő: kb. másfél óra (kézügyességtől függ) + hűlési idő
Adag: 4 tojás lett ebből az adagból
Mosogatnivaló: kevés
Az alapötlet sajnos nem saját, de néhány dolgot konkretizáltam a receptben. Az eredeti itt található: http://www.mindmegette.hu/aszpiktojas.recept
No comments:
Post a Comment