- 20 dkg vörösbab
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 5-6 szál petrezselyem
- 1 kávéskanál mustár
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- 1 lapos kávéskanál chilipor vagy csípős paprikakrém (ez a mennyiség éppen érezhető lesz, úgyhogy érdemes kóstolni)
- 2 evőkanál tejföl vagy majonéz
- só
- bors
Elkészítés:
A babot főzés előtti este hideg vízbe áztatom. Másnap leöntöm a vizet, majd a babot a hámozott fokhagymával, vöröshagymával és babérlevéllel só nélkül puhára főzöm. (A hagymák maradhatnak egyben.)
Ha megfőtt a bab leszűröm, kidobom belőle a vöröshagymát és a babérlevelet, kicsit hagyom hűlni. Eközben felkockázom a lilahagymát, majd a babhoz adom. Kiegészítem a petrezselyem levelekkel, az olajjal, a mustárral, a sóval, borssal és a paprikakrémmel/
Tipp:
Az eredeti recept a turmixolás előtt a babhoz ad két gerezd fokhagymanyomón áttört fokhagymát, de nálunk ehhez ,,gyenge idegzetű" a család.
Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc + 1-másfél óra főzés + egy éjszaka vízben állás
Adag: 8-10 szelet kenyérre való
Mosogatnivaló: kevés
Az eredeti kivitelezés itt található: http://www.lajosmari.hu/recept/753/csipos-babkrem-paprikacsonakban
No comments:
Post a Comment