- 1 csomag háztartási keksz (200 grammos)
- 600 gramm tejföl
- 3 zacskó vaníliás cukor
- 6 evőkanál porcukor
- 1 üveg meggybefőtt (40-50 dkg-nyi meggyel)
- 1 banán
- 1 csomag (50 g) Dr Oetker Expressz tortazselé
Elkészítés:
A tejfölben jól elkeverem a porcukrot és a vaníliás cukrot.
Egy nagyobb (üveg)tál alját kirakom egy réteg háztartási keksszel. Az én tálam ovális, leghosszabb pontja 30 cm, magassága 21 cm. Mindegy, hogy kör vagy négyzet alakú a keksz, úgysem lehet teljesen résmentesen kirakni a tálat.
A kekszrétegre annyi tejfölt kenek, hogy éppen befedje. Vékony karikákra vágom a banánt, és ráteszem a tejfölös-cukros rétegre.
A banánra még egy sor keksz kerül, és ezen a második kekszrétegen elegyengetem a maradék tejfölös keveréket. Jön a meggy, igyekszem úgy elrendezni, hogy mindenhova jusson.
Elkészítem a tortazselét. A leírás szerint 3 dl forró vízben keverem el a zselét, de ebben az esetben a meggybefőttből megmaradt levet forralom fel (ha nem jönne ki belőle a 3 dl, vízzel kipótolom) és ebben keverem el a tortazselét. Picit hagyom hűlni, és ha kezd összeállni, ráöntöm a süteményre.
12 órára hűtőbe teszem, ezalatt a keksz megpuhul, és a zselé is megszilárdul.
Tipp:
A banán ki is hagyható, nem nagyon érezni benne.
Nehézség: könnyű
Idő: fél óra + 12 óra hűlési idő
Adag: amekkora a tál
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment