Hozzávalók:
- 70-80 dkg krumpli
- 1,5 l víz
- 1,5 teáskanál só
- 2 babérlevél
- 1 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
A fokhagymát megpucolom, és fokhagymanyomóba készítem. A krumplikat megpucolom és kockákra vágom. Az olajon picit ,,melengetem" a fokhagymát, hagyom picit sisteregni, majd rádobom a krumplit, és 1-2 percig melegítem rajta, néha megkeverem. Hozzáöntöm a másfél liter vizet, és ízesítem a sóval, a mustárral, és a babérlevéllel. Ha puhára főtt a krumpli, a tejszínben elkeverem a lisztet. A leves főzővízből szedek hozzá egy merőkanálnyit, így a liszt is könnyebben eldolgozódik. Beleöntöm a levesbe, és újrarottyanásig főzöm. Ha elkészült, botmixerrel összeturmixolom. Ha maradnak benne krumpli darabok, nem baj, jólesik ráharapni.
Levesgyöngyöt, vagy pirított kenyeret használok levesbetétnek.
Tipp:
Az elején a fokhagyma helyett egy fej vöröshagyma is mehet.
Nehézség: könnyű
Idő: másfél óra (pucolással, vágással együtt)
Adag: 6 tányér
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment