2013/06/22

Sárgadinnyeleves

Hozzávalók:
- 1 illatos sárgadinnye

- 3+ evőkanál cukor (ízlés, és dinnye szerint)
- 3 dl víz
- 3 dl kókusztej
- fél csomag vaníliás pudingpor
- fél rúd fahéj
- 1-2 szegfűszeg (annál nem több!)

Elkészítés:
A sárgadinnye egyik végéből levágok annyit, hogy kényelmesen ki tudjam szedni a belsejét. A középső részébe nyomom a kanalat, és körkörös mozdulatokkal kiszabadítom a magokat, majd kidobom őket. Ha még maradt mag, kikaparom. Ha puha, érett a dinnye, akkor ugyanezzel a kanállal kényelmesen ki lehet szedni a dinnye belsejét. (Ha ebben akarod tálalni, akkor hagyni kell kb. fél-egy centit belül, hogy meg tudja tartani a levest). Ha kicsit keményebb, akkor késsel is rá lehet segíteni. 
A kivett dinnyedarabokat lábasba teszem, ráöntöm a 3 dl vizet, hozzáteszem a fahéjat és a szegfűszegeket, és pár perc alatt puhára főzöm. (Ha eleve puha, akkor elég, ha felforr).
Eközben a fél zacskó pudingport csomómentesre keverem a kókusztejben, és beleöntöm a forró levesbe. Rottyanásig főzöm. Langyosan, vagy hidegen a legjobb. 

Tipp:
Nem muszáj kókusztejet használni, de ha sima tejet használsz, melegítsd fel előtte legalább szobahőmérsékletűre, hogy ne váljon darabossá a levesben, miután hozzáöntöd. 


Nehézség: könnyű
Idő: 20 perc
Adag: 2 tányér
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment