Hozzávalók:
- fél kg zöldparadicsom
- fél kg tv paprika
- fél kg vöröshagyma
- 1,75 dl víz (annyiszor amennyit befogad az üveg)
- 3 teáskanál cukor/1,75 dl víz
- 2 teáskanál 10%-os ecet/1,75 dl víz
- só
Elkészítés:
A paradicsomot és a hagymát kb. 2-3 milliméter vastag karikákra vágom. Nem érdemes vastagabbra, úgy zavaró lesz. A paprikát szintén 2-3 milliméter vastag kockákra vágom. Az egészet sózom, ,,de nem vadbarom módjára" (ahogy a Nagymamám mondja) és állni hagyom 2 órát. Ez alatt elvileg levet is ereszt. Kifacsarom a levét, majd egyenletesen üvegekbe töltöm (ez a mennyiség három üvegre elég) majd felöntöm a lével. A lé elkészítéséhez kimérek 1,75 dl vizet, és olvadásig keverem benne a 3 teáskanál cukrot az ecettel, majd beleöntöm a megtömött üvegekbe. Addig kell csinálni, míg meg nem telnek az üvegek.
Tipp:
Mivel az eceten kívül nincs benne tartósítószer, érdemes hűtőbe tenni, nehogy baj legyen. Egyébként hetekig is bírja.
Nehézség: könnyű
Idő: 3 óra (a 2 óra állással együtt)
Adag: 3 üveg
Mosogatnivaló: kevés
No comments:
Post a Comment