2013/07/04

Fehérrépa krémleves

Hozzávalók:
- 50 dkg fehérrépa (nagyjából négy nagyobb darab)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 liter víz
- két húsleveskocka

- 1 teaskanál mustár


Elkészítés:

A répákat megmosom, meghámozom, majd felkarikázom. Egy kis olajon párolom a kockákra vágott hagymát, hozzáteszem a répakarikákat, és pár percig hevítem. Hozzáöntöm a vizet, és a két húsleveskockát is beleteszem. Addig főzöm, míg a répa puha nem lesz. 
Ha megfőtt, összeturmixolom, és mustárral ízesítem. 

Tipp:

Fogyókúrásan tökéletes betét bele a reszelt sárgarépa, de ahogy a többi krémleveshez, ehhez is a pirított kenyérféle illik a legjobban.


Nehézség: könnyű
Idő: kb. 1 óra
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment