2020/06/29

Elképesztő málnalikőr

Hozzávalók:
- 70 dkg málna
- 25 dkg cukor
- fél citrom leve
- fél liter fehér rum

Elkészítés:
A málnákat alaposan megmosom. Nagyon fontos alaposan átvizsgálni őket, mert ha egy penészes is kerül az italunkba, akkor az egész megromolhat. 
Egy nagyobb kancsóba vagy üvegbe (vagy ha nincs, két befőttesüvegébe, mert egy nem elég nagy) beteszem a cukrot, ráöntöm a citromlét. Hozzáöntöm a rumot, keverek rajta, hogy oldódjon a cukor, majd a málnát is beleteszem, és jól tovább keverem. Nem baj, ha nem oldódik fel teljesen a cukor. Ha megvagyok vele, hűtőbe teszem és három napon át minden nap keverek rajta egyszer-kétszer, hogy a cukor biztosan feloldódjon, majd leszűröm az italt, és szép üvegbe öntöm.
Én a rum áztatta málnákat egy kis likőrben tartom külön üvegben, és fogyasztásnál teszek belőlük a poharak aljába.

Így készült:

Tipp:
Készítés közben érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e
az ízlésnek, és ha nem, még esetleg cukrot vagy citromot tenni bele.


Nehézség: könnyű
Idő: 10 perc + 3 nap
Adag: ami a képen látható + egy nagyobb befőttesüvegnyi
Mosogatnivaló: kevés



No comments:

Post a Comment