2013/02/02

Minestrone

Hozzávalók:
- 20 dkg bab (érdemes beáztatni egy éjszakára, de nem tragédia ha nincs beáztatva, csak tovább fog tartani a főzés)
- 1,5 liter víz
- 3 evőkanál (olíva)olaj
- 1 fej hagyma
- 2 db sárgarépa
- egy kevés zeller
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli
- 1 babérlevél
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- 1 marék zöldborsó
- 2 db cukkini
- 3 db közepes paradicsom
- 3 evőkanál pesto szósz
- só
- esetleg a leves tetejére reszelt parmezán

Elkészítés:

A babot felteszem főni. Egy lábasban felhevítem az olajat, és megpárolom benne az apróra vágott hagymát, és a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Hozzáadom a kockákra vágott répát, a zellert, és a krumplit, és így párolom 5-6 percig. Hozzáöntöm a másfél liter vizet, fűszerezem, sózom, és főni hagyom 10 percig. Belekeverem a borsót, a héjától megfosztott, összevágott paradicsomot, a főtt babot, és a kockákra vágott cukkinit, és további 8-10 percig főzöm. Utolsóként belekeverem a pesto szószt, elfőzöm, és késznek nyilvánítom. Tálaláskor parmezán sajttal hintem meg.

Tipp:
Meglehetősen zöldséges leves, így az ízeket csökkentendő, magyarosan elbír tejfölt és Erős Pistát is.



Nehézség: könnyű
Idő: 1-másfél óra (pucolással, mindennel)
Adag:
Mosogatnivaló: kevés (ha gazdaságosan osztjuk be!)


A recept Carla Capablo: The best ever Italian cookbook című kötetében található.

No comments:

Post a Comment