2013/02/15

Halkrémes melegszendvics

Hozzávalók:
- 1 konzerv olajos hal (120 gramm)
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- fél kk. majoranna
- só
- esetleg bors
- kenyér
- reszelt sajt

Elkészítés:
A konzerv tartalmát beleöntöm egy keverőtálba, és a majorannával együtt pépesre turmixolom. Kiborítom, hozzákeverem a tejfölt, sózom, és ha állagra, és ízre is stimmel, egyből rákenem a kenyérre, ráteszek reszelt sajtot, és 200 fokon 10 percig, vagy addig sütöm, míg a sajt rá nem olvad.

Tipp:
A majoranna nem szentírás, lehet helyette petrezselyem, bazsalikom, vagy oregánó is, de megkockáztatom, hogy fűszer nélkül is finom.


Nehézség: könnyű
Idő: 15 perc (sütéssel együtt)
Adag: 3 vastagon kent szelet
Mosogatnivaló: kevés

No comments:

Post a Comment