- 4 piros pritamin paprika
- 1 teáskanál (olíva) olaj
- 10 szelet paprikás szalámi, vagy kolbász
- 1 hagyma
- 1 teáskanál paradicsompüré
- 600 ml leves (hús, vagy kocka)
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 teáskanál cukor
- só (ha még kell bele)
Elkészítés:
A paprikákat megmosom, tetejüket körbevágom, hogy szépen ki tudjam emelni a csumájukat. Ahogy tudom, fentről benyúlva az ereket is kiveszem belőlük. Rácsra teszem őket, és 200 fokon melegítem őket 20-25 percig. Miután kiveszem, beteszem egy nagyobb edénybe, és ráhúzok egy zacskót, s addig tartom így, míg ki nem hűlnek annyira, hogy kézbe foghatóak legyenek. Ha foghatóak, egyszerűen lehúzom a héjukat.
A hagymát apróra, a szalámi szeleteket kicsikre vágom, és a felmelegített olajon párolom őket pár percig, majd hozzáadom a felvágott paprikát is, és ezzel együtt kevergetem kb. 1 percig. Beleteszem a paradicsompürét, az oregánót, a cukrot, és a 600 ml levest (vagy vizet és egy leveskockát) és így főzöm 20 percig.
Ha kész botmixerrel pépesítem.
Tipp:
Utólag lehet beledobálni kicsikre vágott szalámit, hogy ne maradjon a leves betét nélkül.
Nehézség: könnyű
Idő: kicsit több, mint 1 óra
Adag: 2-3
Mosogatnivaló: kevés
A recept Liz Herbert: Soups for all seasons című könyvében található.
No comments:
Post a Comment