2012/11/25

Narancsos répakrémleves

Hozzávalók:
- 90 dkg répa (+/- 10 dkg nem számít)
- 1 fej hagyma
- 1 liter hús vagy kockaleves
- 1 narancs reszelt héja
- 2 narancs leve
- 2 teáskanál cukor
- 2 evőkanál (olíva)olaj
- bors (ízlés szerint, de el is hagyható)

Elkészítés:
A répákat meghámozom, és karikákra vágom. Az apróra vágott hagymát az olajon párolom, rádobom a karikákra vágott répát, és pár percig kevergetve melengetem. Ráöntöm a húslevest (vagy 1 liter vizet és bele két leveskockát), hozzáöntöm a két narancs levét és egy reszelt héját, ízesítem a cukorral, és puhára főzöm a répát.
Ha puha, összeturmixolom, és felkockázott pirított kenyérrel tálalom.

Tipp:
Lehet úgy is turmixolni, hogy apránként átszedve, de az sem hátrány, ha csak a lábasban turmixolja össze az ember, mert amellett, hogy így a mosogatnivaló is kevesebb, maradhat benne pár darab répa, így levesbetétként is funkcionálhat.

Nehézség: könnyű
Idő: 1-másfél óra
Adag: 4
Mosogatnivaló: kevés


A recept Liz Herbert: Soups for all seasons című könyvében található. 


No comments:

Post a Comment