Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg szalonna
- 3 dkg vaj
- 3 tojás
- 30 gramm reszelt parmezán sajt
- fél dl tejszín
- só
Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom. Ezt fagyasztóval kivett szalonnával a legkönnyebb megcsinálni, 5-10 percet szobahőmérsékleten hagyom, így egyszerűbb kockázni, mint hűtőből kivett szalonna esetében. Egy serpenyőbe vajat teszek, rádobom a felvágott szalonnát, és ropogósra sütöm. Eközben sós vízbe felteszem főni a spagettit is. Míg ezek készülnek, három tojást beleütök egy tálba, sózom, felverem a tojásokat, és hozzáöntöm a tejszínt és a parmezán sajtot, majd jól elkeverem.
Ha megfőtt a tészta, és a szalonna is ropogós, leszűröm a tésztát, ráöntöm a szószt, hozzá a szalonnát, és alaposan összekeverem.
Tipp:
Vaj nélkül is megsül a szalonna a saját zsírjában, úgyhogy elhagyható.
Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: közepes
A recept Lajos Mari - Hemző Károly 99 Sajtétel című könyvében található.
No comments:
Post a Comment