2012/11/18

Spaghetti alla carbonara

Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg szalonna
- 3 dkg vaj
- 3 tojás
- 30 gramm reszelt parmezán sajt
- fél dl tejszín
- só

Elkészítés:
A szalonnát apró kockákra vágom. Ezt fagyasztóval kivett szalonnával a legkönnyebb megcsinálni, 5-10 percet szobahőmérsékleten hagyom, így egyszerűbb kockázni, mint hűtőből kivett szalonna esetében. Egy serpenyőbe vajat teszek, rádobom a felvágott szalonnát, és ropogósra sütöm. Eközben sós vízbe felteszem főni a spagettit is. Míg ezek készülnek, három tojást beleütök egy tálba, sózom, felverem a tojásokat, és hozzáöntöm a tejszínt és a parmezán sajtot, majd jól elkeverem. 
Ha megfőtt a tészta, és a szalonna is ropogós, leszűröm a tésztát, ráöntöm a szószt, hozzá a szalonnát, és alaposan összekeverem. 

Tipp:
Vaj nélkül is megsül a szalonna a saját zsírjában, úgyhogy elhagyható.

Nehézség: könnyű
Idő: 30 perc
Adag: 3-4
Mosogatnivaló: közepes 


A recept Lajos Mari - Hemző Károly 99 Sajtétel című könyvében található. 

No comments:

Post a Comment