- 4 csirkemell filé
- 4 ek. olaj
- 1 fej hagyma
- 400 ml húslé (vagy kockaleves)
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál mustár
- 12,5 dkg zöld szőlő (vékony héjú és magtalan a legjobb)
- 1 evőkanál liszt
- rizs a tálaláshoz
- 400 ml húslé (vagy kockaleves)
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál mustár
- 12,5 dkg zöld szőlő (vékony héjú és magtalan a legjobb)
- 1 evőkanál liszt
- rizs a tálaláshoz
Elkészítés:
A melleket megtisztítom, szeletekre vágom, sózom, és olajban kisütöm. Ha kész, a használt olajban kicsit párolom a lereszelt hagymát, majd ráöntöm a 400 ml húslét, visszateszem a melleket, ízesítem a kakukkfűvel és a mustárral, majd fedő alatt főzöm 10 percig. Kiveszem a főtt húsokat, elkeverem a tejszínben a lisztet, majd a félbevágott szőlőszemek társaságában hozzáöntöm a léhez és kevergetés mellett addig főzöm, míg a liszt el nem tűnik.Köretnek rizst készítek hozzá, s a bőséges szafttal jól beterítem a húst.
Tipp:
Legjobb magtalan szőlőt használni, hogy ne kelljen kerülgetni őket evés közben.
Nehézség: könnyű
Idő: 1-másfél óra
Adag: 4-5
Mosogatnivaló: közepes
Forrás: Asda magazine, 2012 autumn.
No comments:
Post a Comment